Hvad er et godt logo?

Hvad er et godt logo

Hvad er et godt logo?

Hvad er et godt logo?

Der er ingen tvivl: Der er store krav til dit kommende logo. Logoet skal bruges i din virksomheds fremtidige markedsføring og vil blive eksponeret på alle dine materialer. Logoet bliver en stor del af din virksomheds varemærke/brand, og derfor er det vigtigt, at dit logo passer til din virksomhed. I dette indlæg har jeg lavet en kort beskrivelse af, hvilke krav der er til et logo. Både de rent udtryksmæssige men også de tekniske krav. God fornøjelse :0)

Værdier/følelser

Et stærkt og godt logo skal skabe en følelse hos den der ser det. Det skal være med til at gøre din virksomhed troværdig, tillidsfuld, ungdommelig, seriøs, spirituel o.s.v. Det underbygger altså de værdier, som din virksomhed står for.

Et godt logo kan kommunikere disse værdier og følelser, enten via farver, former eller skrifttyper.

Hvilken følelse skal dit logo give?

Originalt

Et godt logo skiller sig ud fra dine konkurrenter. Det skal det gøre af to grunde: For at undgå at dine konkurrenter føler sig krænkede og evt. vil anlægge sag for kopiering. Samt for at dit logo kan være med til at kommunikere, hvordan du skiller dig ud fra konkurrenterne.

Ønsker du at få undersøgt om dit endelige logo ligner registrerede logoer kan du gøre der her.

Enkelt og skalerbart

Et godt logo er enkelt. Et enkelt logo fremmer genkendelsen og dit logo huskes bedre. Samtidig vil dit logo kunne genkendes, selv i meget lille størrelse. Man siger at et logo skal kunne skaleres helt ned til 1×1 cm og stadig kunne genkendes.

Logoet skal samtidig kunne bruges til store formater. Det vil sige at logoet skal tegnes i vektorgrafik, således at man kan skalere det uendeligt uden at miste data og logoet derfor bliver sløret. Jeg designer f.eks altid mine logoer i vektorgrafik, da det giver et fremtidssikret logo.

 

Sort/hvid

Et godt logo skal kunne bruges både i farver, men også som sort/hvid. Der kan være situationer, hvor et gråt eller sort logo kan foretrækkes. Er logoet meget detaljeret, kan det være svært at bruge det i 1 enkelt farve. Derfor skal logoet designes til at kunne bære 1 enkelt farve.

 

 

No Comments

Post a Comment